top of page

ZOETE HAVERPAP met POMPOEN

Voorbereiding

Ongeveer 30 min.

Kooktijd

20 Minuten

Aantal personen

2-3 personen

Level:

Over dit recept

Voedingsvoordelen: Dit voedzame, winterse ontbijt zit boordevol vezels en gezonde vetten, wat zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en een verzadigd gevoel dat je energie geeft voor de dag.

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

  • 100 g ongekookte haverkorrels (gerst of boekweit kan ook)

  • 400 ml kokosmelk

  • 100 ml water

  • 2 grote dadels

  • 1 eetlepel kaneel

  • 250 g pompoenpuree

  • Geroosterde pompoenpitten (voor afwerking)

Werkwijze

Bereidingswijze:

  1. Week de haverkorrels 4 uur in water met een scheutje appelazijn om anti-nutriƫnten te verwijderen.

  2. Week de dadels 10 minuten in warm water.

  3. Breng de kokosmelk, water, geweekte dadels en kaneel aan de kook.

  4. Was en spoel de haver, voeg toe aan de melk en kook op een laag vuur gedurende 15 minuten.

  5. Bak ondertussen de pompoenstukjes in kokosolie en stoof ze zacht met een beetje water tot je ze met een vork kunt pletten tot puree.

  6. Voeg de pompoenpuree toe aan de haver en kook nog eens 15 minuten zachtjes door.

  7. Laat het mengsel een nacht staan en kook het de volgende ochtend nog 5 minuten door.

  8. Als de haverkorrels zijn opengebarsten en de melk is opgenomen, verdeel dan de pap over kommetjes en werk af met geroosterde pompoenpitten.

bottom of page