Over dit recept
Voedingsvoordelen: Dit voedzame, winterse ontbijt zit boordevol vezels en gezonde vetten, wat zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en een verzadigd gevoel dat je energie geeft voor de dag.

Ingrediënten
Ingrediënten (voor 2-3 personen):
100 g ongekookte haverkorrels (gerst of boekweit kan ook)
400 ml kokosmelk
100 ml water
2 grote dadels
1 eetlepel kaneel
250 g pompoenpuree
Geroosterde pompoenpitten (voor afwerking)
Werkwijze
Bereidingswijze:
Week de haverkorrels 4 uur in water met een scheutje appelazijn om anti-nutriƫnten te verwijderen.
Week de dadels 10 minuten in warm water.
Breng de kokosmelk, water, geweekte dadels en kaneel aan de kook.
Was en spoel de haver, voeg toe aan de melk en kook op een laag vuur gedurende 15 minuten.
Bak ondertussen de pompoenstukjes in kokosolie en stoof ze zacht met een beetje water tot je ze met een vork kunt pletten tot puree.
Voeg de pompoenpuree toe aan de haver en kook nog eens 15 minuten zachtjes door.
Laat het mengsel een nacht staan en kook het de volgende ochtend nog 5 minuten door.
Als de haverkorrels zijn opengebarsten en de melk is opgenomen, verdeel dan de pap over kommetjes en werk af met geroosterde pompoenpitten.