Over dit recept

Ingrediënten
200 gr verse spinazie
1 grote zoete aardappel
2 zoete appels
1 grote ui
3 teentjes knoflook
2 cm verse gember
1 tl kurkuma
1-2 tl groene currykruiden
1 tl groentebouillonpoeder
Zout en peper naar smaak
200 ml kokosmelk
50 gr rode linzen (optioneel)
Olijfolie voor het bakken
Werkwijze
Voorbereiden: Schil en hak de ui, knoflook en gember fijn. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Schil en snijd de appels in blokjes.
Stoven: Verhit een goede scheut olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook en gember toe en laat het geheel zachtjes fruiten tot de uien glazig worden.
Kruiden: Voeg de kurkuma en groene currykruiden toe en roer goed door, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Linzen en zoete aardappel: Voeg de rode linzen (optioneel) en de blokjes zoete aardappel toe. Roer alles goed door en voeg naar smaak peper en zout toe.
Appels en kokosmelk: Voeg 3/4 van de appels toe samen met de kokosmelk. Roer alles goed door en voeg 150 ml water toe. Strooi de groentebouillonpoeder over het geheel en breng zachtjes aan de kook.
Sudderen: Laat het gerecht 20 minuten op een laag vuur pruttelen, of tot de zoete aardappel en linzen gaar zijn.
Spinazie en rest van de appels: Roer de spinazie en de rest van de appels door de dahl en laat het geheel nog 5 minuten staan met het deksel op de pan.
Tip: Deze dahl is perfect voor een voedzame maaltijd, serveer de Indiase dahl met een lekker stukje gebraden kip of vis.
Smakelijk!
Gezonde variatie: Voeg rode linzen toe voor extra eiwitten, of laat ze weg voor een lichtere maaltijd.