top of page

PIZZA met Rode Bieten Pesto en Courgette.

Voorbereiding

30 min.

Kooktijd

40 min.

Aantal personen

2

Level:

Over dit recept

Een heerlijke, voedzame pizza vol groenten en gezonde vetten. Perfect voor een licht diner of als lunch!

Ingrediënten

  • 2 bloemkoolpizzabodems (zie recept hieronder om zelf te maken!)

  • 2 gekookte bietjes

  • 1 courgette

  • 50 gr rucola mix

  • 2 tenen knoflook

  • 30 gr paranoten

  • 30 gr Parmezaanse kaas (+ extra voor garnering)

  • 1 tl oregano

  • Peper en zout

  • Olijfolie


Recept voor zelfgemaakte bloemkoolpizzabodems (voor 2 bodems):


  • 1 middelgrote bloemkool (ongeveer 500 gr)

  • 2 eieren

  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt

  • 2 el amandelmeel

  • 1 tl oregano

  • 1 tl knoflookpoeder

  • Peper en zout naar smaak

Werkwijze

Zo maak je de bloemkoolbodems:


1. Bereid de bloemkool

Verdeel de bloemkool in roosjes en maal ze fijn in een keukenmachine tot het de structuur heeft van rijst. Kook de bloemkoolrijst vervolgens 5 minuten in een beetje water, giet het af en laat goed afkoelen. Druk daarna zoveel mogelijk vocht eruit met een schone theedoek.


2. Maak het deeg

Meng de uitgelekte bloemkool met de eieren, Parmezaanse kaas, amandelmeel, oregano, knoflookpoeder, peper en zout. Vorm een deegbal.


3. Vorm de bodems

Verdeel het deeg in tweeƫn en vorm er twee ronde pizzabodems van op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de bodems ongeveer 0,5 cm dik.


4. Bak de bodems

Bak de bloemkoolbodems in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en stevig zijn.



Zo maak je de pizza met rode bieten pesto en courgette:


1. Rooster de paranoten

Verhit een droge koekenpan en toast de paranoten tot ze lichtbruin zijn. Hak ze daarna grof en zet een kwart van de noten apart voor de garnering.


2. Bereid de pesto

Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de gekookte bietjes grof. Doe de bieten, Parmezaanse kaas, 2 tenen knoflook, de overgebleven paranoten, en een scheutje olijfolie in een hoge beker. Pureer alles met een staafmixer tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.


3. Grill de courgette

Snijd de courgette in lange, dunne plakken van ongeveer 0,5 cm. Bestrijk de plakken met olijfolie, en bestrooi ze met zout, peper en oregano. Grill de courgetteplakken in een grillpan of contactgrill tot ze mooie grillstrepen hebben.


4. Beleg de pizza’s

Verdeel de bietenpesto over de gebakken bloemkoolbodems en leg de gegrilde courgetteplakken erover. Garneer met rucola, de overgebleven gehakte paranoten en wat extra Parmezaanse kaas.

bottom of page